На час саміту НАТО Вільнюс прикрасять 33 тисячі українських прапорів

Четвер, 8 червня 2023, 11:06

Вільнюський муніципалітет приєднається до ініціативи підтримки вступу України до НАТО – 7-11 липня у литовській столиці вивісять щонайменше 33 тисячі українських прапорів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Столична міськрада схвалила резолюцію щодо участі в ініціативі "Підіймаю прапор за Україну в НАТО", яку організовують громадські організації "Сильні разом" і Blue/Yellow.

Міська влада наголосила, що прапори купили і розвісять коштом організаторів.

11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, з'їдуться лідери Альянсу, тисячі журналістів з усіх країн світу. Обрана кількість прапорів символічна – Україна могла б стати 33-им членом НАТО.

"Від початку війни ми активно підтримуємо Україну. Ми хочемо, щоб нашу підтримку було видно і під час саміту НАТО. Ми розуміємо масштаб і важливість цієї зустрічі в контексті світових політичних подій, розуміємо і можливість звернути ще більше уваги світу на становище в Україні та на її бажання стати членом Альянсу", – сказав мер Вільнюса Валдас Бенкунскас.

Мер закликає мешканців та адміністраторів багатоквартирних будинків узяти участь у цій ініціативі. Він підкреслив, що додатково ніяких вкладень не потрібно – про все подбають організатори ініціативи.

Нагадаємо, Вільнюське самоврядування схвалило рішення зробити міський громадський транспорт безкоштовним на час проведення саміту НАТО – 10-13 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: