Британія відіграє свою роль у допомозі Україні після затоплення – Сунак

Четвер, 8 червня 2023, 15:12

Глава британського уряду Ріші Сунак заявив журналістам у Вашингтоні, що Велика Британія "відіграє свою роль" у підтримці зусиль з надання допомоги після затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це Сунак сказав під час візиту до Вашингтона, його цитує Sky News, повідомляє "Європейська правда".

"Ми все ще остаточно встановлюємо причину атаки на дамбу в Україні. Але я хочу, щоб люди знали, що ми робимо все можливе, щоб підтримати українців у їхньому реагуванні. 

Зеленський обговорив із Макроном підрив Каховської ГЕС і підготовку українських льотчиків

Ми заздалегідь надали ресурси Організації Об'єднаних Націй та Червоному Хресту, передбачаючи подібні інциденти. Зараз ці ресурси переміщуються в регіон, щоб допомогти підтримати постраждалі сім'ї", – сказав Сунак.

Він підкреслив, що це "жахливий акт, від якого постраждали сотні тисяч людей", і пообіцяв продовжити надавати підтримку Україні. 

"Ми перебуваємо в постійному діалозі, щоб переконатися, що ми надаємо їм підтримку, якої вони потребують", – сказав він. 

Варто зазначити, у Білому домі заявили, що руйнування Каховської ГЕС було б неможливим, якби російська армія не вторглась в Україну, а тому відповідальність за підрив поклали на РФ.

Президент США Джо Байден раніше висловив тверду готовність надати необхідну допомогу Україні після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: