У Росії тепер друга найсильніша армія в Україні – помічниця генсека НАТО

Четвер, 8 червня 2023, 17:05

Помічниця генерального секретаря НАТО з публічної політики Байба Браже вважає, що Росія програє повномасштабну війну з Україною і на полі бою, і в інформаційному просторі.

Про це вона сказала в інтерв’ю "Європейській правді".

За словами Браже, Росія зосередилась на технологічних можливостях пропаганди, зокрема через закриті Telegram-канали та фейкові акаунти, які запускають інформаційні кампанії, маскуючись під законних суб’єктів.

"Але попри це я не можу сказати, що будь-що з цього в Росії виходить добре. Ми в НАТО так не вважаємо", – підкреслила посадовиця НАТО.

"Росія програЄ. Росія зазнає поразки не тільки на полі битви. Вони кажуть про другу найсильнішу армію? То у них зараз справді друга найсильніша армія в Україні – після української. Але, крім того, Росія програЄ в інформаційній сфері", – додала вона.

НАТО має план на випадок ядерної катастрофи на ЗАЕС – топ-посадовиця

Як пояснила помічниця генсека Альянсу, попри намагання Росії посіяти розбрат у суспільствах західних країн  "ми чітко бачимо, що робота демократичних інституцій, стійкість суспільства дають те, що сприйняття Росії у суспільствах є дуже негативним".

Водночас Браже визнала, що в країнах так званого Глобального Півдня Росія та Китай здійснюють справді ефективну ворожу інформаційну кампанію, звинувачуючи у війні в Україні "експансію НАТО".

"І ось у цьому регіоні, я вважаю, нашим державам необхідно робити набагато більше, використовувати різноманітні інструменти, щоби не тільки опиратися таким інформаційним атакам, але також запобігати їм", – вважає вона.

Повну версію інтерв'ю помічниці генсека НАТО з питань публічної дипломатії Байби Браже дивіться на YouTube-каналі "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: