США прозвітували про допомогу постраждалим від підтоплень через підрив Каховської ГЕС

Четвер, 8 червня 2023, 18:41

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в четвер повідомило про допомогу, яку надало мешканцям Херсонської області, постраждалої від підтоплень внаслідок підриву Росією дамби Каховської гідроелектростанції.

Про це йдеться в пресрелізі USAID, що є в розпорядженні "Європейської правди".

Агентство США надає підтримку Державній службі України з надзвичайних ситуацій у придбанні та доставці обладнання для очищення води, насосів для відкачування води, рятувального обладнання на воді, а також човнів та човнових моторів.

Понад тисячі домогосподарств, які постраждали від підтоплень, USAID виплатить по 2200 гривень грошової допомоги на людину, або загалом 22,5 мільйона гривень протягом трьох місяців.

Також USAID допомогло із забезпеченням питною водою понад 14 тисяч людей і вже роздало гарячі обіди 7000 людей у Миколаєві та Херсоні, а ще передає системи фільтрації води для громад у Херсонській та Дніпропетровській областях.

Байден після підриву Каховської ГЕС: ми допоможемо Україні

Серед іншої допомоги – понад 10 тисяч літрів пального для підтримки рятувальних операцій на воді та розподілу екстреної допомоги, а також надання автобусів і човнів для евакуації людей із зони лиха.

Крім того, уряд США працює над планом доставки насосів для критичної інфраструктури міста Херсон.

Нагадаємо, вранці 6 червня Оперативне командування "Південь" повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом обласна військова адміністрація підтвердила цю інформацію. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

ЄС застосував Механізм цивільного захисту для надання допомоги Україні. Перші внески вже зробили Німеччина, Австрія, ЛитваЛатвія та Польща, а також Чехія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.