У Швеції оголосили підозру чоловікові, який збирав гроші для курдcьких бойовиків

П'ятниця, 9 червня 2023, 18:37

Прокуратура Швеції у п’ятницю оголосила підозру громадянину Туреччини у зв’язку зі збором грошей для Робітничої партії Курдистану (РПК), визнаної в країні терористичною.

Про це йдеться в заяві прокуратури, яку цитує "Європейська правда".

Чоловікові – турецькому громадянинові віком за 40 років – оголосили підозру у "вимаганні за обтяжувальних обставин, тяжких злочинах із застосуванням зброї та спробі фінансування тероризму".

"Слідство підтверджує підозри в тому, що чоловік діяв від імені Робітничої партії Курдистану", – додали прокурори.

Згідно з обвинувальним актом, чоловік також підтримував зв'язок з іншим громадянином Туреччини, який був засуджений до тюремного ув'язнення в Німеччині в 2016 році за збір коштів для РПК.

Про підозру стало відомо через кілька днів після того, як Верховний суд Швеції дав зелене світло уряду на екстрадицію прихильника Робітничої партії Курдистану до Туреччини, що є однією з вимог Анкари для ратифікації членства Швеції в НАТО.

Туреччина та Угорщина є єдиними країнами-членами НАТО, які ще не ратифікували заявку Швеції, що вимагає одностайної ратифікації.

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг у неділю вкотре заявив, що Швеція виконала всі вимоги для вступу до НАТО, й висловив сподівання, що це станеться до саміту у Вільнюсі в липні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: