Макрон збирає міністрів перед літньою перервою, ЗМІ допускають перестановки в уряді

Понеділок, 17 липня 2023, 13:35

Президент Франції Емманюель Макрон запланував неформальну зустріч з міністрами уряду перед літньою перервою, а французькі журналісти припускають, що невдовзі у кабінеті відбудуться зміни.

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

Одночасно кільком виданням стало відомо, що ввечері у вівторок Макрон запрошує міністрів із їхніми дружинами чи чоловіками на вечерю до Єлисейського палацу. 

Хоча такі зустрічі перед літньою паузою у роботі є доволі традиційними, цього разу ЗМІ додають їй додаткової ваги і припускають, що можуть обговорюватися перестановки в уряді. 

Загалом вважається, що прем’єрка Елізабет Борн має усі шанси залишитися на своїй посаді. 

Проте допускають, що з уряду можуть вивести міністрів, які виглядають надто "слабкими" чи неоднозначними. 

"У нас приблизно десяток зайвих міністрів і десь стільки ж таких, які не дуже знаються на політиці і майже "невидимі", – коментує один з радників в уряді. 

Проте речник уряду Олів’є Веран заявив, що "якщо преса пише про майбутні перестановки, то це не обов’язково самозбувне пророцтво".

Як відомо, одними з останніх серйозних викликів для Макрона став опір непопулярній пенсійній реформі, а також – несподівані масштабні заворушення після смерті підлітка, якого застрелила поліція під час дорожнього контролю. 

"ЄвроПравда" детально розповідала про заворушення у статті Молоді та непотрібні: чому Францію трясе від масштабних протестів та що збирається робити влада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: