У Грузії назвали дезінформацією плани відкрити спільний із РФ університет

Понеділок, 24 липня 2023, 16:12

Міносвіти Грузії заперечило інформацію про нібито наміри відкриття в країні спільного з Росією університету.

Про це, як пише "Європейська правда", відомство повідомило у Facebook.

Як ідеться в заяві Міносвіти країни, "поширювана у зв'язку з цим інформація є дезінформацією, мета якої – ввести суспільство в оману". За словами міністерства, ці дії спрямовані на навмисну дискредитацію системи освіти та держави.

"З усією відповідальністю заявляємо, що в системі освіти Грузії не ведеться процедура, пов'язана з відкриттям такого навчального закладу", – йдеться в повідомленні.

Відоміство зазначило, що "для набуття статусу освітнього закладу навчальний заклад має пройти авторизацію, метою якої є забезпечення відповідності стандартам, необхідним для здійснення відповідних заходів щодо видачі документа про освіту, визнаного державою".

"Авторизація обов'язкова як для державних, так і для приватних організацій", – зазначено в заяві.

Керівник грузино-російського громадського центру імені Євгенія Примакова в Тбілісі Дмитрій Лорткіпанідзе раніше анонсував відкриття нового вишу в Грузії на російські гроші.

Лорткіпанідзе заявив, що триває пошук території, на якій відкриють університет. За його словами, навчання в університеті буде безкоштовним, а витрати з фінансування візьме на себе Росія.

Варто зазначити, Дмитрій Лорткіпанідзе був одним із перших пасажирів рейсу 20 травня з Москви до Тбілісі після того, як президент РФ Владімір Путін підписав указ про відновлення прямого авіасполучення з Грузією.

Читайте також: Грузія, відкрита до ворогів. Чому авіарейси та візит родини Лаврова – не останні кроки назустріч РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: