Голова МЗС Угорщини: Участь росіян в Олімпіаді може сприяти миру в Україні

Вівторок, 25 липня 2023, 22:32

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у вівторок вирішив поділитись власними міркуваннями про "миротворчу силу" спорту і те, як це пов’язано з повномасштабною війною Росії проти України.

Про це Сійярто повідомив у Facebook після зустрічі з віцепрезидентом Міжнародного олімпійського комітету Сер Міаном, пише "Європейська правда".

Як розповів угорський міністр, на зустрічі він говорив "про те, як було б добре, якби спорт міг стати інструментом миру, і про те, що спорт і геополітику можна чітко розділити".

"Повністю інклюзивна Олімпіада могла б стати великою допомогою у мирному вирішенні військових конфліктів, зокрема війну в Україні", – вважає Сійярто, додавши, що від відсторонення Олімпіади програють спортсмени, які "наполегливо тренуються все своє життя і не мають нічого спільного з політичними рішеннями".

ПАРЄ виступила за повний недопуск спортсменів РФ і Білорусі до Олімпіади 

"Олімпіада має бути не про політику, а про спорт і спортсменів, Олімпіада має справжню миротворчу місію", – пише голова МЗС Угорщини.

Він нагадав, що Будапешт раніше дозволив у себе зіграти відбірковий матч чемпіонату світу українській жіночій гандбольній команді та білоруській футбольній команді.

Нагадаємо, близько 30 країн, включно з господаркою Олімпіади-2024 Францією, закликали МОК усунути росіян і білорусів від участі у іграх в Парижі через проблеми з чіткістю "нейтралітету" спортсменів. Цей заклик підтримали і в керівництві Ради Європи

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер погрожує заборонити російським спортсменам в'їзд до країни, якщо Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустить їх до змагань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: