Син Байдена може не уникнути суду за податковими звинуваченнями: суддя відхилила мирову угоду

Середа, 26 липня 2023, 19:35

Суддя окружного суду штату Делавер у середу не затвердила мирову угоду за податковими звинуваченнями проти сина президента США – Хантера Байдена.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Минулого місяця стало відомо, що син Джо Байдена уклав мирову угоду з прокуратурою щодо звинувачень у двох податкових злочинах, пов'язаних із несплатою податків на суму понад 100 тисяч доларів у 2017 і 2018 роках.

Прокуратура планували рекомендувати Байдену-молодшому два роки умовного терміну в обмін на визнання ним провини. Крім того, угода дозволила б йому уникнути звинувачення в тяжчому злочині – незаконному володінні зброєю, яку той мав, коли вживав наркотики.

Син Байдена подав до суду через ноутбук, який використовують для нападок на його батька

Але суддя Меріеллен Норейка заявила, що стурбована формулюваннями в мировій угоді, які містять деталі щодо непереслідування Байдена за податкові злочини в майбутньому, та запропонувала сторонам обговорити її ще раз.

Мирова угода мала б закрити справу, розслідування якої почалось ще за президентства Дональд Трампа, й уникнути її розгляду в суді. Але республіканці активно наполягали на скасуванні мирової угоди, називаючи її несправедливою.

Вони також стверджують, що Міністерство юстиції США нібито втручалось у хід розслідування щодо Хантера Байдена.

Сина Байдена звинуватили в несплаті податків і незаконному володінні зброєю

Якщо мирова угода остаточно буде відхилена, справу Байдена-молодшого будуть розглядати повноцінно в суді. Це забезпечить республіканцям бажану "картинку" на тлі участі Джо Байдена в передвиборній кампанії.

Зазначимо, що це не єдине розслідування, де фігурує Байден-молодший. Республіканці в Палаті представників США самостійно перевіряють закордонну бізнес-діяльність сина президента, зокрема й причетність Байдена-старшого до неї.

Лінія звинувачень республіканців ґрунтується на тому, що Хантер Байден покладався на вплив батька – раніше віцепрезидента США – для укладання бізнес-угод, зокрема з представниками Китаю та України. Байдени офіційно заперечували, що такий вплив був.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: