"Круїзні протести": Затриманих побільшало, лайнер з росіянами більше не зайде в Батумі

фото
Понеділок, 31 липня 2023, 14:44

Скандальний круїзний лайнер Astoria Grande більше не заходитиме до грузинського порту Батумі, де російських туристів двічі зустріли протестами.

Про це російському виданню РБК розповіли у пресслужбі Miray Cruises – компанії, яка проводить круїзи на цьому судні, повідомляє "Європейська правда".

У компанії стверджують, що подальших рейсів не буде, оскільки їх нібито планували здійснити лише два.

"Спочатку турецький оператор анонсував два круїзи із заходом у Батумі з відправленнями 22 липня і 29 липня. Після закінчення продажів круїзів із відправленнями 22 і 29 числа продажі на круїзи із заходом у Батумі закінчилися. Програму ми виконали в повному обсязі", – зазначили у пресслужбі.

Тим часом на акціях протесту в Батумі, які відбуваються у понеділок проти прибуття лайнера із російськими туристами, побільшало затриманих.

 
ФОТО: Batumelebi.ge

За даними МВС Грузії, правоохоронці затримали вже 23 особи за статтями 166 (дрібне хуліганство) і 173 (непокора та образа співробітника правоохоронних органів) Кодексу адміністративних правопорушень., повідомляє "Грузия Online".

 
ФОТО: Batumelebi.ge

Лайнер Astoria Grande вдруге прибув до Батумі вранці у понеділок, 31 липня. Через прибуття корабля на акцію протесту в батумському порту зібралися студенти, опозиціонери та громадські активісти.

На вечір понеділка також анонсована акція протесту біля парламенту Грузії у Тбілісі.

Крім російських туристів на борту лайнера до Батумі прибули російські артисти, які активно підтримують війну проти України і режим президента РФ Владіміра Путіна.

Читайте також колонку на сайті "ЄП" про те, як Тбілісі знищує стратегічне партнерство з Києвом, відновлюючи авіарейси з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: