У Батумі зайшов круїзний лайнер з російськими туристами: почалися протести

Фото, відео
Понеділок, 31 липня 2023, 09:31

Круїзний лайнер Astoria Grande з російськими туристами вранці у понеділок, 31 липня, вдруге за кілька днів прибув до грузинського порту Батумі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Ехо Кавказу".

Зранку на акцію протесту в батумському порту зібралися студенти, опозиціонери та громадські активісти.

На місці встановлено металеві огорожі, посилено заходи безпеки. Затримано до 10 учасників протесту – у зв'язку з якими діями, наразі не уточнюють.

Серед пасажирів лайнера – зірки телеканалу RU.TV, які підтримують війну РФ проти України та російського президента Владіміра Путіна.

Зокрема, на борту присутній учасник марафону "Zа Россию" на підтримку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, прихильник анексії Криму і висування Путіна в президенти РФ у 2018 році, а також колишній соліст гурту Hi-Fi Мітя Фомін, проти якого Україна запровадила санкції.

 
RFL/RL
 
RFL/RL

Також серед пасажирів лайнера російський музичний гурт "Тестостерон", який виступав перед військовослужбовцями ЗС РФ у військовому госпіталі Міноборони Росії в Нижньому Новгороді і Семенівським полком у Москві.

Ще один артист на Astoria Grande – це білорус Дмитрій Колдун, який давав концерт у так званій "ДНР" 2018 року і підтримує агресивну політику РФ.

27 липня лайнер Astoria Grande з туристами з Росії вже відвідував Батумі. Тоді місцеві жителі вийшли на протест. Вони скандували "Російський корабель, йди на**й" та "Абхазія – це Грузія", а також принесли фотографії, що зображують Абхазію та події серпневої війни.

Того ж вечора лайнер відплив з Батумі – на два дні раніше, ніж планувалося.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі зазначила, що пишається людьми, які вийшли на протест в Батумі, а прибуття лайнера із Сочі вона назвала російською провокацією.

Читайте також колонку на сайті "ЄП" про те, як Тбілісі знищує стратегічне партнерство з Києвом, відновлюючи авіарейси з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: