Глава МЗС Словаччини порадив Будапешту навчитись називати Росію агресором 

Понеділок, 31 липня 2023, 20:14

Міністр закордонних справ Словаччини продовжив Twitter-суперечку з Будапештом щодо російсько-української війни та порадив навчитися прямо називати агресора. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

Обмін заявами став продовженням дистанційних дебатів, що почалися ще минулого тижня. У попередньому епізоді глава МЗС Словаччини Мирослав Влаховський розкритикував свого угорського колегу Петера Сійярто за нові нарікання, що ЄС готовий змиритися з тривалою війною в Україні замість того, щоби наполягати на її найшвидшому припиненні шляхом переговорів. 

Після того речник уряду Угорщини Золтан Ковач опублікував відповідь держсекретаря угорського МЗС Тамаша Менцера, де той заявляє, що завершити російсько-українську війну на полі бою неможливо і потрібні "рішення про мир, а не про зброю".

"Рішення має також ухвалюватися у Москві та Вашингтоні, а слідом і у Брюсселі. Позиція уряду Угорщини залишається незмінною: в Україну потрібно нести мир, а не зброю", – йдеться у заяві Менцера. 

Мирослав Влаховський відреагував новою заявою.

"Відверто кажучи, це починає втомлювати і дещо набридати, пане держсекретарю. Якщо росіяни припинять воювати, то не буде війни, а якщо українці припинять боротьбу – то не буде України. Ви надто соромитеся згадувати агресора. Це російська зброя несе руйнування і смерть в Україну", – наголосив він.

Нагадаємо, голова адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш у четвер заявив, що "жодних значних результатів" контрнаступ Україні не приніс, а позиція Будапешта про переговори – обґрунтована.

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан днями повторив брехливі пропагандистські тези російського президента Владіміра Путіна про те, що нібито Захід "воюватиме до останнього українського солдата".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: