Париж різко відповів на заяви єврокомісара щодо заворушень у Франції

П'ятниця, 7 липня 2023, 19:11

Париж різко відповів на заяви одного з єврокомісарів щодо ситуації у Франції та роботи правоохоронців, заявивши, що це внутрішні справи країни.

Про це повідомляє Politico, пише "Європейська правда". 

У середу в інтерв’ю на бельгійському радіо єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс сказав про необхідність "поміркувати над тим, як у Франції працюють поілцейські" через "вражаючий рівень насильства", який можна було бачити за останні роки, та останній інцидент із застреленим підлітком, що спричинив хвилю заворушень. 

"Потрібно дослідити дуже високий рівень насильства, тому що іноді це створює виклики у вигляді поведінки деяких правоохоронців, як ми бачили із трагічних випадків, що стались", – сказав Рейндерс.

Одночасно він додав, що право на протест не означає права громити і мародерити крамниці чи нищити чиюсь власність. 

На заяви Рейндерса відреагував державний секретар з питань Європи Лоранс Бун. "Скажу дуже прямо – не Дідьє Рейндерсу чи Єврокомісії варто цікавитись, як Франція керує своїми правоохоронцями", – заявив він. 

Перед тим МЗС Франції відкинуло звинувачення у расизмі серед поліцейських після заяви речника Управління Верховного комісара ООН з прав людини про те, що Франція "має серйозно звернути увагу на глибоку проблему расизму і дискримінації". 

"Будь-які звинувачення у расизмі чи системній дискримінації з боку французьких правоохоронних органів є абсолютно безпідставними", – заявили у міністерстві. 

Нагадаємо, минулого тижня Францією прокотилася хвиля заворушень, рушійною силою яких була молодь з передмість. Приводом стала смерть хлопця, якого застрелили поліцейські під час дорожньої перевірки. 

"ЄвроПравда" детально розповідала про це у статті Молоді та непотрібні: чому Францію трясе від масштабних протестів та що збирається робити влада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: