Сенатор США про ядерні погрози Медведєва Україні: Це була б атака на НАТО

Вівторок, 1 серпня 2023, 08:26

Сенатор Сполучених Штатів від Республіканської партії Ліндсі Грем прокоментував заяву заступника голови Ради безпеки Росії Дмитрія Медведєва, в якій він пригрозив застосуванням ядерної зброї проти України.

Про це, як передає "Європейська правда", він написав у Twitter.

За словами Грема, росіянам "час протверезіти, усвідомити", що їхнє варварське вторгнення в Україну не спрацює. Він закликав РФ вивести війська і "врятувати багатьох молодих росіян від безглуздої смерті".

"Моїм російським друзям, які говорять про використання ядерної зброї в Україні: ви повинні розуміти, що це був би напад на сам НАТО, враховуючи близькість України до території НАТО", – наголосив Грем.

Раніше Білий дім назвав риторику Медведєва "нерозважливою і безвідповідальною", підкресливши, що досі Вашингтон не бачив жодних ознак підготовки Росією ядерного удару.

У неділю у своєму Telegram-каналі Медведєв злякався контрнаступу України та написав: "Якщо уявити собі, що наступ укробандерівців за підтримки НАТО вдався і вони відторгнули частину нашої землі, то нам довелося б у силу правил указу президента Росії від 02.06.2020 піти на використання ядерної зброї". "Іншого виходу просто не залишиться", – додав він.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Москва час від часу вдається до ядерних погроз. Розвідка й лідери західних держав вважають такий сценарій малоймовірним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: