На південному сході Туреччини стався сильний землетрус, є постраждалі

П'ятниця, 11 серпня 2023, 07:50

У турецькій провінції Малатья, яка в лютому була серед регіонів, найбільш постраждалих від катастрофічних землетрусів, знову сталися значні підземні поштовхи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

У службі з надзвичайних ситуацій AFAD повідомили, що магнітуда поштовхів становила 5,3, епіцентром був район Єсилюрт у Малатьї. Землетрус стався о 20:48 на глибині 7 кілометрів.

 
Photograph: Volkan Kaşık/AA

Поштовхи відчули ті самі райони, які постраждали у лютому від руйнівного землетрусу з десятками тисяч загиблих – Кахраманмараш, Адияман, Газіантеп. 

В уряді повідомили, що легкі травми отримали 23 осіб, частина з них – через те, що вистрибнули з балконів, побоюючись опинитись під завалами.

За першими повідомленнями, серйозних руйнувань зазнали кілька будівель. 

Нагадаємо, 6 лютого 2023 року на південному сході Туреччини і півночі Сирії сталися потужні землетруси магнітудою 7,8 і 7,5 бала, спричинивши загибель майже 60 тисяч людей в обох країнах.

У Туреччині масштаби руйнувань активізували дискусію про містобудівні норми та відповідальність забудовників, після стихійного лиха почалися арешти представників будівельного бізнесу. Станом на середину липня під арештом опинилися 350 осіб

Читайте також на цю тему: Корупція вбиває. Як забудовники і влада помножили кількість жертв землетрусу в Туреччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: