Латвія скасовує відпустки для прикордонників через загрозу з Білорусі

Вівторок, 15 серпня 2023, 20:17

Державна прикордонна служба Латвії у вівторок оголосила про мобілізацію своїх працівників для посилення охорони ділянки кордону з Білоруссю.

Про це йдеться в повідомленні служби, яке цитує "Європейська правда".

Рішення про мобілізацію прикордонників служба ухвалила "у зв'язку з різким зростанням гібридної загрози на латвійсько-білоруському кордоні за останню добу, коли було виявлено 96 спроб незаконного перетину латвійсько-білоруського кордону".

Також Держприкордонслужба Латвії згадала про збільшення участі білоруської влади в організації потоку нелегальних мігрантів та інформацію про ризики, що свідчить про можливе зростання гібридної загрози.

Латвія повідомляє про нову провокацію на кордоні з Білоруссю

"Наразі щорічні відпустки співробітників Державної прикордонної служби призупинені, а офіцери, які перебувають у відпустках, із них відкликані", – йдеться в повідомленні.

Також латвійські прикордонники звернуться по допомогу в охороні кордону з Білоруссю до Сил оборони й Національної поліції країни.

Через штучно створену режимом Лукашенка міграційну кризу на кордонах Білорусі з ЄС Латвія у серпні 2021 року запровадила режим надзвичайної ситуації у кількох районах та відтоді продовжує його. 

На початку серпня латвійські посадовці казали, що білоруські служби беруть участь у псуванні загороджень на кордоні, щоб допомагати мігрантам потрапляти до Латвії.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: