У Туреччині пранкер видавав себе за Ердогана за допомогою штучного інтелекту

Четвер, 17 серпня 2023, 16:09

Організація національної розвідки Туреччини (МІТ) повідомила про затримання чоловіка, який видавав себе за турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана, аби обшахрувати посадовців і бізнесменів.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

Розслідування турецької спецслужби встановило, що чоловік використовував штучний інтелект, аби імітувати голос Ердогана, й таким чином розмовляв із деякими високопосадовцями й бізнесменами країни.

Затриманий придбав в іноземців понад десяток іноземних телефонних номерів. МІТ відстежила ці номери та змогла встановити особу й місцеперебування чоловіка.

"Підозрюваного швидко затримали в результаті таємної роботи підрозділів МІТ із питань кібербезпеки й передали службам безпеки", – йдеться в повідомленні.

В Організації національної розвідки Туреччини також закликали не повторювати подібних кіберзлочинів і пообіцяли посилити заходи проти використання фальшивих ідентичностей.

Чи вдалось зловмиснику втілити свої наміри, а також що йому загрожує в разі доведення вини, МІТ не уточнює.

Нагадаємо, що в Росії подібною діяльністю тривалий час займаються пранкери Лексус і Вован, які телефонують відомим західним посадовцям під несправжніми іменами, використовуючи штучний інтелект.

Минулого року Лексус і Вован визнали, що отримують гроші від "Газпрому" – державної російської компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: