"Фальшивому Кличку", який дзвонив європейським мерам, платить "Газпром"

Четвер, 7 липня 2022, 17:54

За телефонними дзвінками нібито мера Києва Віталія Кличка європейським колегам стоять російські пранкери Владімір Кузнєцов та Алексєй Столяров, відомі як Вован і Лексус.

Про це Лексус розповів в інтерв’ю на телеканалі ARD, повідомляє "Європейська правда".

Столяров-Лексус заявив, що працює на російському відеохостингу Rutube і отримує гроші саме там: "Ми працюємо на Rutube і є амбасадорами Rutube. Таким чином, ми отримуємо наші гроші звідти".

Зазначимо, що Rutube є дочірньою компанією "Газпром-Медиа", яка своєю чергою належить російському газовому гіганту "Газпром".

Водночас Столяров стверджує, що його пранки не мають політичного мотиву, а з російськими спецслужбами Вован і Лексус нібито не співпрацюють.

Владімір Кузнєцов та Алєксєй Столяров, відомі як Вован і Лексус
Владімір Кузнєцов та Алєксєй Столяров, відомі як Вован і Лексус
Фото: ARD

Раніше повідомлялося, що шахрай, який видавав себе за Віталія Кличка, зв’язався по відеозв’язку з бургомістром Берліна Францискою Гіффай та спілкувався з нею пів години.

Шахрай дізнавався про ситуацію в Берліні та про догляд за біженцями у перші чверть години. Потім посипалися питання, які видалися підозрілими.

Зокрема, щодо співпраці влади Берліна, аби українські чоловіки покидали місто і воювали в Україні. Або щодо того, чи українські біженці в Німеччині отримуватимуть соціальну допомогу обманним шляхом.

Пізніше стало відомо, що і мер Варшави Рафал Тшасковський провів відеодзвінок з невідомим, який видавав себе за мера Києва Віталія Кличка.

Крім того, за словами Лексуса, вони поговорили з комісаром ЄС із внутрішніх справ Ілвою Йоганссон і опублікують розмову з нею наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: