Президент анонсував переговори зі Швецією про угоду щодо "гарантій безпеки"

Субота, 19 серпня 2023, 15:59

Швеція стане наступною державою, з якою Україна почне перемовини про двосторонню угоду щодо довгострокових безпекових зобов’язань у межах відповідної декларації "Групи семи".

Про це на пресконференції за підсумками переговорів зі шведським прем’єром Ульфом Крістерссоном заявив президент Володимир Зеленський, передає кореспондент "Європейської правди".

"Швеція підтримала декларацію "Групи семи" щодо "безпекових гарантій" для України. Ми за це вдячні", – зазначив Зеленський.

І сьогодні наші команди будуть обговорювати роботу над відповідним українсько-шведським двостороннім документом. Пізніше буде така можливість зустрічі", – додав президент.

Як відомо, країни "Групи семи" на саміті НАТО у Вільнюсі погодили рамковий документ щодо "гарантій безпеки" для України. Лідери узгодили не конкретні параметри "гарантій безпеки", а їхню рамку, а конкретні двосторонні договори будуть підписані пізніше.

Станом на зараз уже двадцять п’ять держав приєднались до декларації G7 про довгострокові безпекові запевнення для України.

Протягом серпня Україна розпочала переговори про "гарантії безпеки" зі Сполученими Штатами Америки та Великою Британією.

Читайте також пояснення "ЄвроПравди" про те, чому Україна не отримає "гарантій безпеки", на які багато хто чекає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: