Блінкен привітав українців з Днем незалежності

Четвер, 24 серпня 2023, 07:50

Держсекретар США Ентоні Блінкен зробив заяву, в якій привітав з Днем незалежності України.

Заяву Блінкена опублікувала пресслужба Держдепу США, повідомляє "Європейська правда".

За словами глави американського зовнішньополітичного відомства, 24 серпня – це "свідчення незалежності, суверенітету та демократії України, день гордості за її силу та стійкість", а також день "вшанування української спадщини та культури".

"Сьогодні також виповнюється півтора року відтоді, як Кремль розпочав своє брутальне, повномасштабне вторгнення в Україну – 18 місяців безглуздої агресії, що спричинила смерть і руйнування по всій Україні", – додав Блінкен.

"Разом з вами ми відзначаємо понад три десятиліття існування незалежної країни, а також сумуємо разом з вами, згадуючи ваших синів і дочок, які віддали свої життя, захищаючи вашу країну. Ми стоїмо поруч з вами у боротьбі за вашу улюблену країну", – наголосив держсекретар США.

Він зазначив, що саме завдяки стійкості її народу Україна переможе, а Росія "заплатить високу ціну за те, що вона зробила".

"США і надалі стоятимуть поруч з вами і працюватимуть з нашими союзниками і партнерами над тим, щоб Україна мала все необхідне для самозахисту, відновлення і процвітання", – запевнив Блінкен.

У липні держсекретар США заявив, що Росія "вже програла війну" в Україні, враховуючи те, що її цілями на початку вторгнення було "стерти Україну з карти, ліквідувати її незалежність, її суверенітет, підпорядкувати її Росії".

Блінкен наголосив, що на відміну від росіян, "українці борються за свою землю, за своє майбутнє, за свою країну, за свою свободу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: