Прем’єр Польщі терміново зустрівся з президентом Литви через провокації з Білорусі

фото
Четвер, 3 серпня 2023, 12:03

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у четвер, 3 серпня, терміново зустрівся із президентом Литви Гітанасом Науседою, щоб обговорити можливі провокації з боку Білорусі.

Про зустріч з Моравецьким Науседа написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

Литовський президент назвав продуктивною зустріч із прем'єром Польщі, яка відбулась біля Сувальського коридору - регіону, який з'єднує територію балтійських країн з Польщею та рештою країн НАТО, а також відокремлює Калінінградську область Росії і територію Білорусі.

За словами Науседи, в ході зустрічі обговорювали безпекову ситуацію на кордонах Польщі та Литви.

"Присутність найманців "Вагнера" в Білорусі є додатковим фактором ризику для Литви, Польщі та союзників по НАТО. Ми залишаємось пильними і готовими до будь-якого можливого сценарію розвитку подій", – підкреслив він.

Моравецький напередодні у відеозверненні заявив, що "співпраця між Польщею та Литвою має важливе значення перед обличчям загроз і провокацій", слова польського прем'єра наводить RMF 24.

Він наголосив, шо Польща залишається під постійною загрозою провокацій і гібридних атак з боку спецслужб Білорусі та Росії.

"Саме для ескалації напруженості на східному фланзі НАТО до Білорусі були завезені найманці з групи Вагнера. Таких провокацій буде більше, і вони будуть розраховані на те, щоб створити розгубленість в Польщі та інших країнах НАТО, особливо в нашому регіоні, тому завтра я проведу термінову зустріч з президентом Литви Гітанасом Науседою на Сувальському перешийку", – сказав Моравецький.

Днями прем’єр Польщі офіційно заявив про переміщення 100 "вагнерівців" до так званого Сувальського коридору.

Наприкінці липня самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що його "почали напружувати "вагнерівці", які натякають на похід на Польщу.

Згодом Лукашенко зізнався у тому, що збрехав щодо бажання найманців групи Вагнера вдертися до Польщі.

Читайте також статтю "ЄвроПравди": НАТО провалює "тест на сміливість". Вторгнення гелікоптерів до Польщі може мати серйозні наслідки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: