У Британії викрили схему сексуальної експлуатації жінок із Румунії

П'ятниця, 4 серпня 2023, 20:37

Румунські та британські правоохоронці спільно з європейськими органами правосуддя – Євроюстом і Європолом – здійснили операцію з протидії торгівлі румунськими жінками для сексуальної експлуатації у Великій Британії.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні на сайті Євроюсту.

За матеріалами слідства, підозрювані вербували своїх жертв серед малозабезпечених сімей у Румунії, використовуючи підхід "ловеласа" – зваблення фальшивими обіцянками романтичних стосунків.

Рада Європи дала рекомендації урядам для захисту українських біженців від торгівлі людьми

Так жінок вивозили до Лондона, де примушували до проституції. Зловмисники рекламували ці послуги на різних сайтах для дорослих у Британії та використовували схему для особистої вигоди.

Протягом одного дня в Румунії та Британії 133 правоохоронці здійснили 17 обшуків, під час яких вилучили великі суми грошей, зброю, коштовності й автомобілі та затримали для допиту шістьох фігурантів розслідування. За рішенням британського суду одного фігуранта арештували.

Крім того, британська поліція виявила й допомогла врятуватись вісьмом потерпілим жінкам. Їм надають психологічну допомогу.

Нагадаємо, минулого року поліція заарештувала близько 130 осіб по всій Європі, підозрюваних у причетності до торгівлі людьми в межах спільної операції, проведеної 22 країнами включно з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: