Кремль підтвердив дату зустрічі Путіна і Ердогана 

П'ятниця, 1 вересня 2023, 15:11

У Кремлі підтвердили, що зустріч президентів Росії і Туреччини Владіміра Путіна і Реджепа Таїпа Ердогана в Сочі відбудеться 4 вересня.

Про це заявив речник Кремля Дмитрій Пєсков, його цитує російське агентство "Интерфакс", повідомляє "Європейська правда".

"Переговори пройдуть у понеділок. Вони пройдуть у Сочі. Це буде середина дня", – сказав Пєсков журналістам.

МЗС розраховує, що Туреччина зупинить спроби РФ домовитись про альтернативи "зерновій угоді"

Ця зустріч стане рідкісним візитом до Росії лідера країни-члена НАТО під час повномасштабної війни РФ в Україні. Анкара поки що не підтвердила дату проведення зустрічі.

Очікується, що на зустрічі Туреччина наполягатиме на відновленні Чорноморської зернової ініціативи, з якої Москва в односторонньому порядку вийшла в липні.

Крім того, Ердогана турбують і двосторонні питання, такі як імпорт природного газу з Росії.

Раніше очікували візиту Путіна до Туреччини для зустрічі з Ердоганом, однак згодом стало відомо, що турецький президент натомість поїде до Росії.

Минулого тижня міністри закордонних справ України і Туреччини Дмитро Кулеба й Хакан Фідан у Києві обговорили відновлення роботи "зернової угоди".

Напередодні Фідан під час візиту у Москву після зустрічі з російським візаві Сергеєм Лавровим закликав до відновлення Чорноморської зернової ініціативи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: