Британська розвідка: Росія готується до українського наступу на Токмак

Неділя, 17 вересня 2023, 09:18

Російські війська, за оцінкою розвідувального співтовариства Міністерства оборони Великої Британії, укріплюють оборону стратегічно важливого міста Токмак Запорізької області.

Про це йдеться у недільному зведенні британської розвідки, яке цитує "Європейська правда".

Зазначається, що довкола Токмака, розташованого приблизно за 16 кілометрів від нинішньої лінії фронту, російські сили встановлюють додаткові блокпости та протитанкові укріплення, а також копають нові окопи в районі, який утримує 58-а загальновійськова армія РФ.

"Токмак готуються зробити стрижнем другої головної лінії оборони Росії", – вважає британська розвідка.

Вона вказує, що покращення оборони міста, ймовірно, свідчить про все більше занепокоєння Росії тактичним проникненням українських військ через першу основну лінію оборони на півночі Запорізької області.

В останні тижні українські військові досягли прогресу в наступі на утримуване Росією місто Токмак – важливе місто-бар'єр, що стоїть між українськими військами і Мелітополем Запорізької області.

За даними української сторони, за останні дні з Токмака до Мелітополя евакуювали так званий російський "паспортний стіл", а також вивезли співробітників ФСБ та частину окупаційної адміністрації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: