Фінляндія впроваджує цілодобові перевірки на кордоні, щоб не пускати російські авто з Норвегії

П'ятниця, 29 вересня 2023, 08:36

Фінляндія запровадила цілодобові перевірки на кордоні з Норвегією, щоб запобігти в'їзду російських автомобілів на свою територію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на EurActiv.

Норвезькі та фінські митники підтвердили, що були задіяні додаткові ресурси для запобігання перетину кордону автомобілями з російськими номерами.

На цей крок пішли у зв'язку з тим, що північне фінське місто Няатаме стало важливим пунктом в'їзду до Фінляндії для росіян, які подорожують через північний схід Норвегії.

Хоча ЄС значною мірою вдалося забезпечити дотримання заборони на в'їзд автомобілів з російською реєстрацією, вони все ще в'їжджають на територію Євросоюзу через найпівнічніший в Європі прикордонний пункт пропуску в Сторскогу. Звідти російські автомобілі можуть продовжувати рух до Фінляндії.

Фінляндія має шість пунктів перетину кордону з Норвегією на півночі, найбільший з яких – Нейден (Няатаме). Раніше митники були присутні лише вдень, а вибіркові перевірки проводили ввечері та вночі. Зараз кордон охороняють цілодобово.

Хоча Норвегія не є членом ЄС, вона дотримується санкцій проти РФ. Нещодавно норвезька влада підтвердила, що заборона на в'їзд автомобілів з російською реєстрацією буде запроваджена найближчим часом.

Наразі усі країни Балтії заборонили в’їзд авто з номерами РФ. Після цього аналогічну заборону ухвалили у Фінляндії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: