Посли G7 привітали прогрес щодо е-декларування, але зробили уточнення щодо винятків

Понеділок, 4 вересня 2023, 08:46

Посли країн Групи семи (G7) привітали прогрес у відновленні декларування статків посадовців і депутатів в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У своїй заяві з позитивною оцінкою щодо відновлення е-декларування посли також відзначили важливість уникнення лазівок щодо оприлюднення інформації.

"Посли G7 вітають прогрес у відновленні декларування активів для державних посадових осіб. Для забезпечення прозорості та підзвітності, ми відзначаємо важливість уникнення лазівок для орендованих активів та важливість обмежити кількість винятків, пов’язаних з безпекою, зокрема щодо оприлюднення інформації, лише до випадків тих, хто безпосередньо бере участь у захисті", – йдеться у повідомленні послів у Twitter.

Нагадаємо, Верховна рада наприкінці липня підтримала в першому читанні законопроєкт про відновлення електронного декларування, що є одним із критеріїв для подальшого руху України до Європейського Союзу.

У неділю голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував, що цього тижня Верховна Рада проголосує за поновлення декларування чиновників у погодженому з міжнародними партнерами форматі.

Президент Володимир Зеленський закликав Верховну раду не зволікати з ухваленням законів, необхідних для відкриття переговорів про членство в ЄС. Серед цих законів зокрема і відновлення е-декларування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: