Проросійські хакери отримали доступ до поштових скриньок МВС Латвії

Середа, 6 вересня 2023, 16:50

Проросійським хакерським групам вдалося отримати доступ до трьох поштових скриньок Міністерства внутрішніх справ Латвії.

Про це порталу Delfi розповіли представники латвійського відомства, повідомляє "Європейська правда".

За даними порталу, у понеділок на різних хакерських Telegram-каналах було опубліковано кілька внутрішніх документів МВС Латвії, а також окремі листування електронною поштою.

У відомстві наголосили, що інцидент розслідують, також застосовують додаткові методи підвищення рівня безпеки.

 "Ми можемо підтвердити, що в електронній системі МВС спостерігають активність, пов'язану зі спробами несанкціонованого доступу", – зазначили у латвійському МВС.

Також у міністерстві зазначили, що в рамках розслідування інциденту не було виявлено жодних доказів, які б свідчили про несанкціонований доступ до державних інформаційних систем, які перебувають у віданні інформаційного центру МВС, або про їхню несправність.

Нагадаємо, 4 вересня Латвія повідомляла про масштабні кібератаки на сайти установ державного, фінансового та медичного секторів з боку проросійських груп.

Перед цим у Литві зламали 10 сайтів муніципалітетів і різних установ, для чого було використано вразливість розробника одного з сайтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: