У США назвали боротьбу з корупцією ключем до майбутнього України

Четвер, 12 жовтня 2023, 11:09

Міністерка фінансів США Джанет Єллен закликала президента України Володимира Зеленського зосередитися на боротьбі з корупцією та зміцненні державного управління.

Як пише "Європейська правда", заяву американської урядовиці наводить Reuters.

Вона наголосила, що США продовжуватимуть надавати економічну підтримку Києву та привітала фокус української влади на боротьбі з корупцією та посиленні підзвітності й належного врядування.

"Продовження вирішення цих складних питань буде ключовим для забезпечення майбутнього, на яке заслуговують українці", – зазначила Єллен.

У США розповіли про підсумки візиту керівників антикорупційних інституцій України 

За її словами, економічна команда України розробила правильну політику та досягла значних результатів у складній ситуації, посилаючись на виконання Києвом кредитної програми МВФ у розмірі 15,6 млрд доларів.

Вона додала, що програма МВФ була ключовою для забезпечення макростабільності та просування реформ, наголосивши, що продовження роботи над цими реформами буде необхідним для відбудови країни.

Раніше CNN повідомив, що Сполучені Штати за останні тижні закликали Україну докладати більше зусиль для боротьби з корупцією в уряді, пов’язуючи їх із подальшою невійськовою підтримкою, зокрема й через дипломатичну ноту.

Перед цим США надіслали на розгляд Києва та міжнародних донорів перелік "пріоритетних реформ", на які пропонують орієнтуватися у рішеннях про допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: