ЗМІ: Байден представить план фінансування України та Ізраїлю наступного тижня

П'ятниця, 13 жовтня 2023, 07:10

Президент Сполучених Штатів Джо Байден наступного тижня оприлюднить свій запит на додаткове фінансування України та Ізраїлю.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters з посиланням на проінформоване джерело.

За даними агентства, яке не наводить якихось подробиць, адміністрація Байдена планує попросити в Конгресу додаткові кошти на військову допомогу Україні та Ізраїлю.

Водночас, зазначає Reuters, деякі республіканці заявили, що чинитимуть опір спробам прив'язати допомогу Ізраїлю до підтримки України.

Умєров: США запевнили, що на цей рік і на наступний підтримка буде

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу в четвер підтвердила, що наступного тижня Байден представить запит на додаткове фінансування, не вказуючи деталей.

У середу NBC News повідомив, що Білий дім готує запит на додаткове фінансування з коштами для Ізраїлю, України, Тайваню і зміцнення захисту кордону.

Раніше вже повідомлялось, що Білий дім розглядає можливість об'єднати в один запит до Конгресу прохання про військову допомогу для України та Ізраїлю, сподіваючись, що це збільшить шанси на схвалення підтримки Києва.

Як повідомлялось, глава Пентагону Ллойд Остін на зустрічі з Володимиром Зеленським у Брюсселі в середу запевнив його у тому, що США продовжать безперервно давати Україні озброєння.

Упевненість у цій підтримці похитнулась через виключення фінансування України з тимчасового фінансування американського федерального уряду, а також блокування процесу ухвалення рішень у Конгресі після відставки спікера Палати представників. 

Читайте також про те, як Європа готується до можливої зупинки допомоги США у війні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: