До Косова прибуло додаткове підкріплення для сил НАТО

Субота, 14 жовтня 2023, 11:48

Понад 130 додаткових військовослужбовців з Румунії напередодні прибули до Косова для подальшого посилення миротворчої місії НАТО (KFOR).

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Північноатлантичного Альянсу.

Військовослужбовці з Румунії доєднаються до двохсот британських солдатів, розгорнутих раніше цього місяця.

Розгортання цих додаткових військ відбувається після жорстокого нападу на косовську поліцію 24 вересня і посилення напруженості в регіоні.

Посилення миротворчої місії НАТО відбувається відповідно до запиту верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європі і було схвалене членами Північноатлантичної ради Альянсу.

Раніше стало відомо, що НАТО відправляє до Косова додаткові війська, оснащені важчою зброєю.

Миротворчі сили під егідою НАТО складаються з близько 4500 військовослужбовців із 27 країн. Вони перебувають у Косові з червня 1999 року, в основному з легким озброєнням і транспортними засобами. 

24 вересня близько 30 сербських бойовиків вбили офіцера косовської поліції, а потім встановили барикади на півночі Косова, після чого розпочали багатогодинну стрілянину з косовською поліцією. Троє бойовиків були вбиті.

НАТО вперше збільшив свої війська у Косові приблизно на 600 турецьких солдатів після зіткнень з етнічними сербами, що стались наприкінці травня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: