Макрон анонсував поїздку на Близький Схід

Вівторок, 17 жовтня 2023, 14:14

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що найближчим часом планує вирушити на Близький Схід.

Заяву французького президента наводить Le Monde, повідомляє "Європейська правда".

"Я продовжу консультації і дискусії, але мій намір полягає в тому, щоб мати можливість поїхати туди, коли ми зможемо досягти конкретної домовленості, чи то про деескалацію, чи то про гуманітарні питання", – сказав Макрон, уточнивши, що він може поїхати туди "можливо, в найближчі кілька днів, можливо, в найближчі кілька тижнів".

Крім того, французький президент розповів про контакти з ізраїльською владою, а також і з "посередницькими державами, які підтримують контакти з ХАМАС" для звільнення заручників, які були захоплені під час нападу на Ізраїль 7 жовтня.

"Я хочу бути дуже обережним. Ви зрозумієте, якщо я більше нічого не скажу. По-перше, щоб не створювати очікувань, які можуть розчарувати, і, перш за все, щоб не ставити під загрозу інтенсивні дискусії, які ми ведемо. Але вони просуваються, і ми стежимо за цими дискусіями щогодини", – додав він.

Напередодні стало відомо, що уряд Італії використовує свої хороші стосунки з кількома арабськими країнами, щоб переконати їх натиснути на бойовиків ХАМАС для звільнення заручників.

Крім того, у Білому домі не виключили, що американські військові будуть залучені для звільнення заручників, захоплених у війні між Ізраїлем і ХАМАС.

Читайте також: Як теракти в Ізраїлі змінюють політику ЄС щодо регіону та що робити Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: