США, Японія і Південна Корея обговорили поставки зброї з КНДР до Росії

Вівторок, 17 жовтня 2023, 17:27

Спецпредставники Сполучених Штатів, Південної Кореї та Японії у вівторок провели тристоронню зустріч в індонезійській столиці Джакарті, присвячену загрозі з боку КНДР, зокрема поставок її зброї до Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив Державний департамент США.

Під час зустрічі представники Вашингтона, Сеула і Токіо обмінялись оцінками "останніх подій на Корейському півострові та взаємодії Північної Кореї з Росією".

"Вони обговорили передання зброї між КНДР і Росією, що порушує численні резолюції Ради безпеки ООН, загрожує стабільності і безпеці в Індо-Тихоокеанському регіоні, Європі і в усьому світі, а також підриває глобальний режим нерозповсюдження ядерної зброї", – йдеться в заяві Держдепу.

Учасники зустрічі приділили увагу й іншим загрозам з боку Пхеньяна, зокрема розробці ракетної та ядерної програм, зловмисній кібердіяльності, а також підготовці до запуску військового розвідувального супутника.

Після зустрічі Кіма й Путіна КНДР різко наростила перевезення в Росію – супутникові знімки

Минулого тижня Сполучені Штати опублікували дані про те, що Північна Корея передала Росії тисячу контейнерів з "військовим обладнанням" для війни проти України, а в обмін розраховує отримати важку зброю, включно з авіацією.

На думку аналітиків, в обмін на зброю Пхеньян може отримати вкрай необхідну енергетичну і продовольчу допомогу, а також передові збройові технології, в тому числі пов'язані з міжконтинентальними балістичними ракетами, підводними човнами з ядерними балістичними ракетами і військовими розвідувальними супутниками.

Існують побоювання, що потенційна передача російських технологій збільшить загрозу, пов'язану зі зростаючим арсеналом ядерної зброї і ракет, призначених для завдання ударів по США, Південній Кореї і Японії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: