Боррель сподівається, що США продовжать підтримку України

Понеділок, 2 жовтня 2023, 08:49

Високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель закликав законодавців США ухвалити рішення на користь подальшої підтримки України.

Про це Боррель сказав, виступаючи в неділю у Києві, його цитує агентство АР, пише "Європейська правда".

Боррель зазначив, що європейські посадовці були здивовані угодою, досягнутою в останню хвилину у Вашингтоні, щоб уникнути зупинки роботи федеральних органів США, але разом з тим виключити фінансову підтримку України з законопроєкту про тимчасовий бюджет.

"Я сподіваюся, що це не буде остаточне рішення, і Україна й надалі матиме підтримку США", – сказав Боррель.

"Ми стоїмо перед екзистенційною загрозою. Українці борються з усією своєю мужністю і можливостями, і якщо ми хочемо, щоб вони були успішними, то ви повинні надати їм кращу зброю, і швидше", – додав іспанський дипломат.

У США в останній момент затвердили тимчасовий бюджет, що запобігає зупинці роботу уряду, проте без коштів на допомогу Україні – щоб збільшити шанси на його ухвалення. 

Після цього президент США Джо Байден закликав республіканців у Конгресі не допустити проблем з допомогою Україні.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що ситуація із голосуванням за тимчасовий бюджет у США і підписанням його президентом Джо Байденом не вплине на надходження раніше оголошеної допомоги Україні.

У МЗС запевнили, що наразі Україна активно працює з американською стороною, аби нове бюджетне рішення США, яке буде напрацьоване протягом наступних 45 днів, включало нові кошти для допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: