Влада Швеції хоче ускладнити надання соцвиплат неєвропейським мігрантам

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 18:25

Лідери трьох коаліційних партій Швеції та ультраправої партії "Шведські демократи", яка має одну з найбільших фракцій у парламенті, оголосили про наміри ускладнити надання соціальних виплат для неєвропейських іммігрантів для стримування міграції.

Про це вони написали у колонці для данської газети Dagens Nyheter, повідомляє "Європейська правда".

Автори колонки пишуть, що Швеція з 2012 року прийняла понад 770 тисяч людей з країн поза межами Європейського Союзу та Європейської економічної зони.

"Разом з інтеграційною політикою, яка майже не висуває жодних вимог (до іммігрантів. – Ред.) і не надає жодних стимулів для інтеграції в суспільство, масова імміграція призвела до розколу Швеції", – стверджують вони.

Серед проблем інтеграції неєвропейських мігрантів лідери коаліції Швеції назвали "сегрегацію, соціальну ізоляцію, безробіття, погану шкільну успішність і відсутність спільних шведських цінностей".

Швеція, яка головує в ЄС, розпочинає глобальну кампанію проти міграції

У зв’язку з цим вони оголосили про наміри провести реформи, які вимагатимуть від неєвропейських іммігрантів вивчити шведську мову і знайти роботу на ринку висококваліфікованої праці Швеції.

Шведський уряд також планує запровадити обмеження на виплати для неєвропейських іммігрантів – наприклад на дітей, житло, безробіття, хворобу та відпустку по догляду за дитиною. А та допомога, яка буде виплачуватись, може затримуватись невизначений час.

Швеція приймала велику кількість іммігрантів з 1990-х років, переважно з таких охоплених конфліктами країн, як колишня Югославія, Сирія, Афганістан, Сомалі, Іран та Ірак. Але в останні роки на тлі зростання рівня злочинності шведська влада публічно говорить про провал власної міграційної політики.

Антимігрантська риторика у Швеції загострилась у минулому році, коли перше місце на виборах здобула ультраправа партія "Шведські демократи". За її підтримки, але без її участі, був сформований чинний уряд країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: