Швеція, яка головує в ЄС, розпочинає глобальну кампанію проти міграції

Середа, 25 січня 2023, 11:26

Швеція, яка зараз головує в Європейському Союзі, розпочне інформаційну кампанію, щоб стримати мігрантів від приїзду до країни.

Про це заявили на пресконференції міністр міграції Марія Мальмер Стенергард і лідер ультраправих "Шведських демократів" у парламенті Генрік Вінге, пише "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

У рамках своїх намірів скоротити імміграцію до Швеції уряд, підтримуваний ультраправими "Шведськими демократами", заявив, що країні необхідно більше інвестувати в інформаційну роботу за кордоном.

Кампанія включатиме цілеспрямовану комунікацію з іноземними редакціями та інформаційними агентствами, а також з іноземними посольствами у Швеції.

"Цей уряд був обраний, серед іншого, з мандатом на зміну парадигми міграційної політики. Це вимагає багатьох серйозних змін", - сказала Стенергард.

В результаті виборів у вересні правоцентристська Поміркована партія, християнські демократи і Ліберальна партія сформували коаліційний уряд за підтримки ультраправої партії, яка набрала історичні 20%. "Шведські демократи" не увійшли до складу уряду в обмін на те, що їм дозволили провести значну частину своєї жорсткої міграційної політики.

На думку Стенергард, більше інформації допоможе розвіяти уявлення про Швецію як про країну, що пропонує щедрі пільги.

"Люди часто добре поінформовані, і є причина, чому 163 тисячі людей подорожували через всю Європу до маленької холодної Швеції на півночі в 2015 році. Це тому, що вони знали, що там більш щедрі правила", - сказала вона.

Починаючи з 2016 року, до 10-мільйонної країни щороку прибуває в середньому 121 тисяча іммігрантів, а в 2021 році, за даними Управління статистики, 20% населення народиться за кордоном.

Нагадаємо, Єврокомісія представила "нову стратегію роботи", спрямовану на збільшення кількості випадків повернення нелегальних мігрантів у країни проживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.