Politico: Британія може підвищити рівень терористичної загрози через події на Близькому Сході

Субота, 21 жовтня 2023, 11:54

Британська розвідувальна служба MI5 обговорює можливість переведення країни у стан підвищеної готовності до терористичних атак на тлі зростання напруженості після початку війни між ХАМАС та Ізраїлем.

Про це стало відомо виданню Politico, пише "Європейська правда".

Наразі у Британії діє "значний" рівень терористичної загрози, що передбачає можливість  терористичного нападу. МІ5 пропонує підняти його до найвищого рівня – "критичного", який означає високу ймовірність теракту "в найближчому майбутньому".

Підвищення рівня терористичної загрози призведе до посилення заходів безпеки – наприклад ретельнішого огляду багажу в аеропортах. Громадськість проситимуть зберігати пильність і повідомляти про підозрілі дії.

У Словенії підвищили рівень терористичної загрози

Востаннє у Британії рівень терористичної загрози оцінювали як "критичний" у вересні 2017 року після вибуху бомби в лондонському метро.

Джерела Politico кажуть, що остаточне рішення поки не ухвалене, й у підсумку рівень терористичної загрози можуть лишити або підняти лише на один рівень – до "серйозного".

Деякі європейські країни вже посилили контртерористичні заходи на тлі нападу ХАМАС на Ізраїль та його дій у відповідь, що, як побоюються спецслужби, може спровокувати хвилю насильства проти єврейських громад або теракти з боку ісламістських груп.

Минулого тижня Франція підвищила рівень терористичної загрози після нападу з ножем у школі, в результаті якого одна людина загинула і ще дві зазнали серйозних поранень. А у Брюсселі посилювали заходи безпеки після теракту з двома загиблими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: