У Польщі почали перевірку через антисемітський плакат на пропалестинській акції

фото
Понеділок, 23 жовтня 2023, 20:03

Прокуратура Польщі розслідує плакат, який з'явився на пропалестинській демонстрації у Варшаві в суботу, на предмет антисемітизму – одна з учасниць акції несла зображення зірки Давида у смітнику з написом "Збережемо світ чистим".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF FM.

У соцмережах з’ясували, що дівчина, яка несла антисемітський плакат на суботній акції на підтримку Палестини, є студенткою Варшавського медичного університету з Норвегії.

Дівчину в понеділок викликали до декана університету для пояснень. У Варшавському медуніверситеті підтвердили RMF FM, що проти студентки порушили дисциплінарне провадження, яке, як очікується, завершиться найближчим часом.

Справою також займається прокуратура одного з районів Варшави. Поліція передала зібрані у справі матеріали слідчим, які спеціалізуються на справах, пов'язаних із мовою ворожнечі. Вони протягом 30 днів мають вирішити, чи мав місце злочин і чи висувати дівчині звинувачення.

У суботу вулицями Варшави пройшов марш, учасники якого протестували проти ізраїльської інтервенції в Газі. Польська влада пізніше розкритикувала антисемітські гасла і плакати на демонстрації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: