Норвегія готова допомогти з розслідуванням воєнних злочинів в Ізраїлі та Газі

Понеділок, 23 жовтня 2023, 20:45

Норвегія "готова швидко надати ресурси", якщо отримає запит на сприяння розслідуванню ймовірних воєнних злочинів у Газі та Ізраїлі.

Про це заявила норвезька міністерка юстиції Емілі Енгер Мель, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

Вона підкреслила, що воєнні злочини ніколи не будуть прийнятними, а винні у них мають бути притягнуті до відповідальності.

"Незалежно від того, хто за цим стоїть, цивільне населення має особливий захист від нападів під час конфлікту", – сказала Мель.

Вона додала, що Норвегія "надасть свій потенціал для можливого розслідування воєнних злочинів у Газі та Ізраїлі, якщо це буде потрібно".

"Нелюдським є те, як страждає цивільне населення від кривавого конфлікту в Газі та Ізраїлі. Тисячі цивільних осіб вже загинули з обох сторін. Норвегія засуджує незаконні напади на цивільних осіб, незалежно від того, хто їх здійснює", – наголосила міністерка.

Раніше глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель закликав прискорити доставку допомоги в сектор Гази і заявив, що Євросоюз обговорює заклик до "гуманітарної паузи" в кампанії Ізраїлю проти ХАМАС.

Ізраїль взяв сектор у повну облогу з початку війни, що розпочалась після нападу ХАМАС, відмовляючись пропускати паливо, воду та продовольство.

Армія Ізраїлю проводить кампанію масованих бомбардувань сектору Гази з 7 жовтня, але досі не почала свою наземну військову акцію.

За даними ЗМІ, уряд США тиснув на Ізраїль, щоб той відклав своє наземне вторгнення, аби виграти час для звільнення більшої кількості заручників ХАМАС і надати гуманітарну допомогу Газі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: