CNN: США тиснули на Ізраїль, щоб він відклав вторгнення в сектор Гази 

Неділя, 22 жовтня 2023, 17:43

Уряд США тиснув на Ізраїль, щоб той відклав своє наземне вторгнення в сектор Гази, аби виграти час для звільнення більшої кількості заручників ХАМАС і надати гуманітарну допомогу Газі.

Про це телеканалу CNN стало відомо від власних джерел, пише "Європейська правда".

Прем'єрка Італії розказала, якою була справжня мета атаки ХАМАС на Ізраїль

"(Адміністрація. – Ред.) тиснула на керівництво Ізраїлю, щоб воно відстрочило (військову кампанію. – Ред.) через прогрес на фронті із заручниками", – зазначив один зі співрозмовників телеканалу. 

Він також сказав, що адміністрація президента США прагнула, аби вантажівки з допомогою надійшли в Газу до потенційного вторгнення.

Коли в суботу президента США Джо Байдена запитали, чи заохочував він Ізраїль відкласти вторгнення, той відповів: "Я розмовляю з ізраїльтянами".

Катар, діючи як посередник для США та Ізраїлю, веде переговори з ХАМАС про звільнення заручників після того, як бойовики викрали їх два тижні тому.

За словами поінформованого дипломата, переговори включали угоду про надходження вкрай необхідної допомоги в Газу та про необхідність тимчасового припинення вогню, щоб вивести заручників. Ізраїль наразі не вказував, що розглядає припинення вогню. Протягом двох тижнів Ізраїль продовжував бомбардування.

У п’ятницю, після новин про звільнення двох американських громадян, представник офісу прем’єр-міністра Ізраїлю назвав це можливою спробою ХАМАС зменшити ізраїльську військову відповідь.

"Цей тиск не пройде, тому що їх звільнили. Це не змінить місію, яка полягає в демонтажі ХАМАС", – прокоментував він.

Начальник штабу Армії оборони Ізраїлю Герці Галеві повідомив у суботу командуванню ЦАХАЛ, що військові розпочнуть операцію з усунення ХАМАС.

У суботу ввечері перші двадцять вантажівок із гуманітарною допомогою в'їхали в сектор Гази через контрольно-пропускний пункт Рафах на кордоні з Єгиптом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: