Кабель зв’язку між Швецією та Естонією пошкодила зовнішня сила – шведське Міноборони

Понеділок, 23 жовтня 2023, 21:22

Шведське Міністерство оборони в понеділок заявило, що підтвердило причетність сторонньої сили до пошкодження кабелю зв’язку, який пролягає на дні Балтійського моря між Швецією та Естонією.

Про це йдеться в заяві відомства, яку цитує "Європейська правда".

Як зазначило шведське оборонне відомство в короткому повідомленні, "було підтверджено, що телекомунікаційний кабель між Швецією і Естонією був пошкоджений через зовнішню силу або втручання".

Естонія зв'язалася з Китаєм для розслідування пошкодження кабелів у Балтійському морі

Реклама:

"НАТО посилив свою присутність у Балтійському морі, розмістивши там тральник і посиливши повітряне спостереження", – додали там.

Минулого тижня шведська влада заявила, що виявила пошкодження підводного телекомунікаційного кабелю між Естонією та Швецією – що, ймовірно, сталось у той самий час, як був пошкоджений газогін Balticconnector між Естонією та Фінляндією.

Міноборони Швеції не уточнило, чи підозрює конкретну країну або країни в пошкодженні кабелю.

Як відомо, в ніч на 8 жовтня за невідомих обставин виявився пошкодженим газопровід Balticconnector, що сполучає Естонію і Фінляндію, а також телекомунікаційний кабель естонського оператора.

Детально на цю тему читайте у статті: Шторм чи диверсія? Фінляндія та Естонія розслідують "вибух" газогону на дні Фінської затоки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: