Байден і лідер Китаю домовилися про зустріч – ЗМІ

Субота, 28 жовтня 2023, 10:19

Президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін домовилися зустрітись на полях саміту Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці APEC, що проходитиме в листопаді у Сан-Франциско. 

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє AP, пише "Європейська правда".

Обізнаний з підготовкою зустрічі американський посадовець розповів журналістам, що сторони досягли "принципової згоди" провести зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна на полях саміту. Точний день зустрічі та деталі ще не погоджені. 

Перед цим інформацію про ймовірність такої зустрічі опублікували The Washington Post.

Реклама:

Офіційно Пекін ще не підтверджував, що Сі Цзіньпін особисто поїде на саміт APEC у Сан-Франциско. Подія відбуватиметься з 11 до 17 листопада. 

У п’ятницю 27 жовтня Байден прийняв міністра закордонних справ Китаю і голову канцелярії комісії Центрального комітету китайської Компартії у закордонних справах Вана Ї. Перед тим топ-дипломат Китаю зустрічався також із держсекретарем Ентоні Блінкеном і радником з нацбезпеки Джейком Салліваном. 

Ці зустрічі стали останніми у серії контактів на високому рівні між США і Китаєм у спробах стабілізувати непрості відносини між двома країнами – через питання Тайваню, агресивні дії Китаю на морі, інцидет зі збитою над територією США китайською повітряною кулею, побоювання щодо ролі Китаю у війні Росії проти України. 


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: