Орбан зрадів призначенню Кемерона головою МЗС Британії: "Дружнє і знайоме обличчя"

Вівторок, 14 листопада 2023, 17:39

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у вівторок вирішив прокоментувати призначення міністром закордонних справ Великої Британії експрем’єра цієї країни Девіда Кемерона.

Свою реакцію Орбан опублікував у соцмережі Twitter (X), повідомляє "Європейська правда".

"Складні часи вимагають досвідчених лідерів. Радий бачити дружнє та знайоме обличчя на політичній арені. Вітаю з поверненням, Девіде Кемероне!" – написав угорський прем'єр.

Орбан не уточнив причини своєї радості, але, як відомо, Кемерон під час прем'єрства у Британії мав непрості відносини з Європейським Союзом – зокрема й через свою роль в ініціюванні референдуму про вихід країни з ЄС у 2016 році.

Крім того, у 2014 році Британія та Угорщина були єдиними, хто проголосував проти призначення Жан-Клода Юнкера президентом Європейської комісії.

Нагадаємо, у понеділок Лондон оголосив про зміни у складі уряду. Зокрема, колишній британський прем'єр-міністр Девід Кемерон очолив МЗС, а його попередник на цій посаді Джеймс Клеверлі перейшов у Міністерство внутрішніх справ замість Суелли Браверман, що відзначилась останнім часом суперечливими заявами.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба долучився до європейських колег, які привітали колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона з призначенням на посаду голови британського МЗС.

Читайте також: Прем’єр закордонних справ: Британія змінює міністрів та повертає до влади Девіда Кемерона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: