У парламенті Франції стурбовані загрозою втручання з боку Китаю і РФ

Четвер, 2 листопада 2023, 18:31

Комітет парламенту Франції з питань розвідки у своєму щорічному звіті, опублікованому в четвер, заявив про "всюдисущу й тривалу загрозу" іноземного втручання з використанням шпигунства й дезінформації, передусім із боку Росії та Китаю.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Звіт французьких парламентарів вказує, що в умовах напруженої міжнародної ситуації загроза іноземного втручання у справи країни є високою.

"Ми раптово перейшли від світу конкуренції до світу конфронтації з авторитарними режимами, з одного боку, й західними демократіями – з іншого. Цей розрив між Заходом і рештою світу стає провідним маркером поточного періоду", – вважають вони.

Реклама:

Серед інструментів іноземного втручання у внутрішні справи Франції депутати розвідувального комітету виокремили кампанії з маніпулювання інформацією. У цьому контексті вони згадали Росію, зокрема мовлення пропагандистських RT і Sputnik й призначення колишніх європейських лідерів на керівні посади у провідних російських компаніях.

Росія стала на незворотний шлях конфронтації із Заходом – Франція

Також звіт вказує на роль Китаю, що спирається на "мережу державних і приватних установ і ключових осіб", які перебувають під контролем Комуністичної партії. Йдеться і про китайську діаспору у Франції, що налічує 600 тисяч людей.

Комітет з розвідки парламенту Франції також засудив "наївність" посадовців, державних службовців, представників бізнесу та науковців стосовно іноземного втручання.

Він закликав ухвалити нове законодавство про протидію таким впливам за зразком США й обговорити подібні заходи на рівні Європейського Союзу.

Раніше стало відомо, що голова МВС Франції Жеральд Дарманен обговорює видворення 39 російських громадян через їхню радикалізацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: