Міністр оборони Німеччини оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на €1,3 млрд

Вівторок, 21 листопада 2023, 15:49

Німеччина пообіцяла Україні наступний пакет військової допомоги на суму 1,3 мільярда євро.

Про це повідомив федеральний міністр оборони Борис Пісторіус у Києві на зустрічі зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Tagesschau.

Пакет включає, серед іншого, чотири додаткові системи протиповітряної оборони IRIS-T-SLM, а також 20 тисяч артилерійських боєприпасів  155-мм калібру і протитанкове озброєння.

"Це п'ятий такий пакет із минулої зими. І я впевнений, що він допоможе вам у вашій боротьбі з російською агресією", — сказав міністр, якого цитує "Суспільне".

Реклама:

Варто зазначити, що це вже третій транш зенітно-ракетних комплексів IRIS, який Німеччина пообіцяла поставити Україні з початку війни. Три системи з першого траншу вже поставлені, а четверта має надійти цієї зими. Другий транш з чотирьох систем запланований на 2024 рік, а третій – на 2025 рік.

На запитання щодо передавання Україні далекобійних ракет Taurus Пісторіус сказав, що "нової інформації щодо Taurus немає".

Міністр оборони Німеччини у вівторок вранці прибув до України з неоголошеним візитом. 

Перед цим Пісторіус підтвердив повідомлення у ЗМІ, що Німеччина подвоїть військову допомогу Києву на 2024 рік до 8 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: