Орбан зрадів сенсаційним результатам виборів у Нідерландах

Четвер, 23 листопада 2023, 08:51

Глава угорського уряду Віктор Орбан зрадів приголомшливій перемозі на парламентських виборах у Нідерландах антиєвропейської Партії свободи (PVV) Герта Вілдерса.

Своєю радістю Орбан поділився у Twitter (Х), пише "Європейська правда".

"Вітер змін вже тут! Вітаємо Герта Вілдерса з перемогою на виборах у Нідерландах!", – зазначив Орбан, опублікувавши GIF-файл з уривком музичного відео пісні Scorpions "Вітер змін".

На парламентських виборах у Нідерландах майже повний підрахунок голосів виборців підтвердив, що антиєвропейська ультраправа "Партія свободи" (PVV) на чолі з Гертом Вілдерсом, який не підтримує подальшу передачу зброї Україні, здобуває перемогу з величезним відривом від опонентів.

Вірогідно, Вілдерс спробує сформувати правий уряд із чинною партією влади VVD і партією "Новий суспільний договір", які разом матимуть більшість у 81 місце у 150-місному парламенті.

Переговори можуть бути важкими, оскільки обидві партії заявили, що мають серйозні сумніви щодо співпраці з Вілдерсом через його відверту антиісламську позицію. Також у політичних сил суттєві суперечності у позиціях щодо України. 

Вибори у Нідерландах з приголомшливим результатом виграли ультраправі

Вілдерс – прихильник політики угорського прем’єра Віктора Орбана, він відкрито виступає проти ЄС, закликаючи Нідерланди контролювати кордони, значно скоротити свої виплати Союзу та блокувати приєднання будь-яких нових членів.

Він також неодноразово заявляв, що Нідерланди повинні припинити постачати зброю Україні, кажучи, що зброя потрібна їм для захисту. 

Марк Рютте, який керував країною останні 10 років, і його чотирипартійна коаліція пішли у відставку в липні після того, як не змогли досягти згоди щодо пакета заходів зі стримування міграції. 

Детальніше читайте у статті "ЄвроПравди": Ультраправа відставка: чому йде з політики лідер Нідерландів, який підтримав Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: