Збитки Італії від стихійних лих цього року вже перевищили 3 млрд євро

Неділя, 5 листопада 2023, 13:45

Екстремальні погодні умови завдали Італії збитків щонайменше на три мільярди євро, зокрема призвівши до руйнувань міської забудови й знищивши посіви в кількох регіонах.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в публікації Bloomberg.

Дані про збитки, яких зазнала Італія через насамперед повені з початку року, ґрунтуються на заявах клієнтів страхових компаній про відшкодування зруйнованого майна, передусім – у північних регіонах Венето й Емілія-Романья.

Повінь у місті Прато, що в італійському регіоні Тоскана, 3 листопада 2023 року
Повінь у місті Прато, що в італійському регіоні Тоскана, 3 листопада 2023 року
Фото: Пожежна служба Італії

Збитки, ймовірно, зростуть після повеней, що обрушилися на Тоскану і північні регіони минулого тижня внаслідок шторму "Сіаран" ("Кіран").

Реклама:

Згідно з оцінками Агентства цивільного захисту Італії, стихія завдала збитків на суму понад 300 мільйонів євро і призвела до загибелі семи людей. Італійський уряд уже виділив близько 5 мільйонів євро на допомогу.

Крім того, сільськогосподарська асоціація Coldiretti оцінила збитки сільськогосподарського сектору Італії від повеней у понад 6 мільярдів євро цього року.

На цьому тлі наприкінці жовтня акції однієї з найбільших страхових компаній Італії Assicurazioni Generali впали після того, як вона зафіксувала близько 840 мільйонів євро збитків від стихійних лих, що перевищує її бюджет на такі виплати за весь рік.

Тим часом у Франції із суботи триває шторм "Домінго", що прийшов із Атлантичного океану, призвівши до відключень світла в десятках тисяч домогосподарств і оголошення надзвичайної погодної ситуації у 12 департаментах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: