Данія виділить понад 40 млн євро на відбудову, зокрема на опалення у Миколаєві

Вівторок, 7 листопада 2023, 18:18

Данія надасть Україні пакет обсягом 40,2 млн євро на потреби відбудови, у тому числі на забезпечення опалення у Миколаєві. 

Про це повідомили в уряді Данії, пише "Європейська правда". 

Пакет допомоги на 40,2 млн євро оголосили на засіданні Керівного комітету партнерства Миколаїв-Миколаївська область-Данія, у якому брали участь міністр співпраці у сфері розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоргенсен, а з українського боку – віцепрем’єр з відновлення Олександр Кубраков.

Кошти підуть, серед іншого, на 20 мобільних опалювальних бойлерів для Миколаєва, а також ремонт його централізованої системи опалення.

Реклама:

Крім того, частина коштів виділяється на проєкти Європейського інвестиційного банку для критичної соціальної інфракструктури в Україні, розвиток співпраці між українськими й данськими містами, а також роботу неурядових організацій з Данії, які реалізують проєкти у регіоні з підтримки українського громадянського суспільства та відбудови важливої інфраструктури.

Нагадаємо, з жовтня у Миколаєві запрацювало нове представництво Данії, яка взяла на себе патронат за відбудовою цього регіону.

Данія та Миколаївська область уклали меморандум про відбудову у березні цього року. 

Наприкінці жовтня Данія оголосила новий пакет військової допомоги для України на суму 3,7 млрд данських крон (близько 520 млн доларів) з танками, БМП і боєприпасами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: