Угорщина продовжує блокувати всі майбутні рішення саміту ЄС щодо України – ЗМІ

Понеділок, 11 грудня 2023, 08:46

Станом на неділю Будапешт ніяк не змінив своїх намірів заблокувати усі рішення щодо України, які мають розглядати на саміті лідерів Євросоюзу.

Як пише "Європейська правда", про це з посиланням на свої джерела повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

Він розповів, що у неділю, 10 грудня, в Брюсселі відбулася зустріч послів ЄС у рамках підготовки саміту, і за її підсумками ситуація з угорським вето не змінилася.

"Ніяких зрушень – Угорщина все ще блокує все, що пов’язано з Україною. Якщо це буде вирішено, то це станеться на саміті ЄС 14-15 грудня", – зазначив Джозвяк. 

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, як відомо, виступає проти відкриття переговорів про вступ України до ЄС та навіть не хоче, щоб це питання виносили на обговорення саміту; також він не хоче підтримувати багаторічний інструмент фінансової підтримки для України обсягом 50 млрд євро та програму ЄС для військової підтримки України. 

Нагадаємо, у неділю президент України Володимир Зеленський коротко поспілкувався з прем’єром Орбаном під час візиту на церемонію інавгурації новообраного президента Аргентини.

Також він провів телефонну розмову щодо майбутнього саміту з президентом Франції Емманюелем Макроном, який у п'ятницю приймав Орбана в Парижі, та з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: