Китайський виробник електромобілів відкриє перший у Європі завод в Угорщині

П'ятниця, 22 грудня 2023, 20:26

Один з найбільших світових виробників електромобілів, китайська компанія BYD, відкриє свій перший європейський завод з виробництва електромобілів в Угорщині.

Як пише "Європейська правда", про це заявив у п'ятницю міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

BYD побудує завод поблизу південного угорського міста Сегед і, як очікується, забезпечить тисячі робочих місць в регіоні.

Проєкт "стане однією з найбільших інвестицій в угорській економічній історії", сказав Сійярто, додавши, що уряд надасть BYD фінансові стимули для будівництва заводу, деталі якого, за його словами, будуть оприлюднені пізніше.

Реклама:

За словами Сійярто, будівництво заводу "ще більше зміцнить позиції угорської економіки, ще більше зміцнить основи довгострокового економічного зростання і ще більше зміцнить позиції Угорщини в глобальному переході на електромобілі".

Білий дім: РФ, Китай та Північна Корея зміцнюють співпрацю

В останні роки Угорщина прагне стати світовим центром виробництва літій-іонних акумуляторів в епоху, коли уряди все більше прагнуть обмежити викиди парникових переходом на електромобілі.

Південнокорейська Samsung, китайська CATL та інші компанії побудували заводи по всій Угорщині, що викликало негативну реакцію з боку деяких місцевих жителів та екологічних груп, які занепокоєні наслідками для довкілля.

Сійярто сказав, що рішення BYD відкрити свій завод в Угорщині було прийнято після 224 раундів переговорів між компанією та урядом Угорщини.

Компанія BYD, яка є найбільшим світовим конкурентом Tesla у виробництві електромобілів, вже має завод з виробництва електробусів в угорському місті Комаром. Але запланований завод у Сегеді стане першим великим підприємством з виробництва споживчих електромобілів у Європі для китайського автовиробника.

Сегед розташований поблизу кордону Угорщини з Сербією та залізничного коридору, який уряд Угорщини розробив спільно з Пекіном у рамках глобальної торговельної ініціативи Китаю "Один пояс, один шлях".

Нагадаємо, на початку цього року китайський топ-дипломат побував в Угорщині й похвалив її за "дружню до КНР політику".

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що через кризу західноцентричного порядку, яку нібито увиразнила війна Росії проти України, Захід почав нову холодну війну, в якій Будапешт повинен стояти осторонь і підтримувати відносини з конкурентами Заходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: