Іспанія не долучиться до коаліції із захисту судноплавства в Червоному морі

Вівторок, 26 грудня 2023, 20:41

Іспанія вирішила не брати участі в міжнародній коаліції під проводом Сполучених Штатів, покликаній захистити торговельні судна від нападів хуситів у Червоному морі.

Про це речник іспанського Міністерства оборони сказав у коментарі агентству AFP, повідомляє "Європейська правда".

Речник оборонного відомства Іспанії сказав, що країна "не братиме участі" в коаліції під проводом США, не вказуючи причин такого кроку.

Протягом минулого тижня іспанська влада ухилялась від відповіді на питання, чи долучиться до захисту Червоного моря від атак хуситів.

Реклама:

За даними місцевих ЗМІ, причиною відмови стали внутрішньополітичні причини. Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес перебуває в процесі формування коаліції й потребує підтримки радикальної лівої партії Sumar, яка виступає проти зовнішньої політики США.

Данія долучиться до міжнародної коаліції із захисту судноплавства в Червоному морі

Представник хуситів Хусейн аль-Еззі привітав рішення Мадрида, заявивши, що "ми високо цінуємо відмову Іспанії бути втягнутою в американську й британську брехню з питання морської навігації".

Нагадаємо, 19 грудня США анонсували місію Prosperity Guardian за участю 10 союзників для протидії атакам підтримуваних Іраном повстанців-хуситів з Ємену на комерційні судна, що прямують зі Сходу до Європи.

Минулого тижня Пентагон заявив, що до коаліції долучились загалом 20 країн. 

В окремій заяві Євросоюз, НАТО і ще низка окремих країн назвали неприйнятними дії бойовиків-хуситів довкола Аравійського півострова, які останнім часом регулярно обстрілюють торгові судна під приводом нібито їхнього зв’язку з Ізраїлем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: